Chagall, Love and Live. From the Collection of the Israel Museum, Jerusalem

Organització: Dcommunication.

Coorganització: Museum d’Israel, Jerusalem · Arthemisia · Aurea Cultura i Art.

Comissària: Ronit Sorek.

Del 5 de juny al 26 de setembre del 2018

SAC Hangaram Design Museum. Seül, Corea del Sud

Obres de Marc Chagall pertanyents a la col·lecció del Museu d’Israel, Jerusalem, van visitar Corea per primer cop el 2018. Chagall és un dels artistes més reconeguts del segle XX, tan universal que tothom el coneix i tothom l’admira. Chagall destaca entre els artistes del segle passat perquè va ser fidel a si mateix mentre vivia guerres i catàstrofes, així com moments polítics convulsos i la revolució tecnològica.

La mostra inclou dibuixos, uns quants olis, guaixos, litografies, gravats i aquarel·les, unes obres que revelen una visió artística marcada per l’amor profund de Chagall envers la seva dona, Bella, i per la mort prematura d’aquesta, el 1944. L’exposició recorre la vida i l’obra de l’artista, que són una barreja de les tradicions europees més importants, des de la cultura jueva i russa en què va créixer fins que va endinsar-se en la pintura de l’avantguarda francesa.

Agafant el títol d’un dels llibres de Bella, Burning Lights (‘Llums que il·luminen’), Chagall continua il·luminant. No va ser mai un artista turmentat, sinó que va ser optimista i va mantenir el plaer de viure fins al final de la seva llarga vida.

Galeria d’imatges