Frida Khalo: Portrait of a Life

Organització: Made in View · Aurea Cultura i Art · Comediarting.

Comissaria: Gina Ingrassia

Coordinació: Aurea Cultura i Art · Comediarting.

Del 22 de desembre del 2022 al 26 de març del 2023

The Huyndai Department Store, Trade Center Cultural Hall, 10a planta. Seül, Corea del Sud

L’exposició reconstrueix la vida a contracorrent de la famosa artista mexicana mitjançant unes cent imatges, la majoria originals, que li van fer diversos fotògrafs, com ara Leo Matiz, Guillermo Kahlo –pare de l’artista–, Gisèle Freund i Lucienne Bloch.

És innegable que Kahlo no era tan sols una artista, sinó que ha passat a la història de l’art com un mite, convertida en una icona femenina i de la cultura pop internacional. De la seva vida, més que la seva pintura, el que desperta curiositat són les seves experiències vitals, els seus amors, les seves passions, l’orgull de ser una dona indomable que lluita, amb la mateixa energia, contra les seves malalties, les seves debilitats i els seus amants.

Una de les sales de l’exposició reprodueix un entorn multimèdia en què els quadres de la pintora cobren vida i embolcallen les persones visitants, juntament amb la música que acompanya la projecció. Les imatges dels quadres de l’artista mexicana obren una porta als visitants, que queden immersos en els colors vius, la flora i la fauna amb què convivia Kahlo, així com els objectes personals i la roba i els complements tradicionals que sempre es posava per reivindicar els seus orígens.

Galeria d’imatges