La belleza del Modernismo. Obras del Museo del Modernismo de Barcelona

Organització: Fundació Municipal de Cultura. Ajuntament de Valladolid · Aurea Cultura i Art · Museu del Modernisme de Barcelona.

Comissàries: Charo Sanjuán · Gema Losa.

De l’11 de maig al 13 de juliol del 2015

Sala d’exposicions del Museo de Pasión. Valladolid, Espanya

L’exposició reflecteix la creativitat extraordinària del Modernisme, un moviment complex i variat que es va desenvolupar a Catalunya entre els anys vuitanta del segle XIX i final del primer decenni del XX, que es va manifestar no tan sols en les arts plàstiques (arquitectura, pintura, escultura, arts decoratives) sinó, també, en altres àmbits de la cultura catalana, com ara la literatura, la música o el teatre, i que sorgeix com a expressió d’una voluntat d’adequar l’art i la cultura a una nova realitat social, de crear un estil propi i equiparar-lo a un corrent cultural que amb noms diferents apareix en diferents llocs d’Europa i que s’identifica amb la modernitat; d’aquí el nom. La mostra destaca l’amplitud d’aquest moviment i la complexitat de la producció artística de l’època, que no coincideix amb una expressió estètica única, ja que durant el període modernista conviuen estils diversos i contradictoris. Entre els artistes representats en l’exposició figuren Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Joaquim Mir, Pau Gargallo, Josep Llimona, Gabriel Homar, Antoni Gaudí…

Pintura, escultura, mobiliari… tots els vessants artístics expressen amb rotunditat la cerca de la bellesa que el Modernisme perseguia i que caracteritza tota una època.

Galeria d’imatges